Smidigt och följsamt är bäst

Har du någon gång funderat på att det faktiskt är stor skillnad på träningstights? Hur de känns på kroppen, hur de tillåter att du rör dig – och att de ibland känns som ditt eget skinn! Men är det så viktigt?

Ja, det är mycket viktigt hur dina träningstights känns mot din kropp. Ett par smidiga och följsamma träningstights känns faktiskt nästan som ditt eget skinn. Det är en lätthet att ha dem på sig och du behöver aldrig rätta till dem under träningen. De smiter åt runt kroppen på ett silkeslent sätt och du märker knappt att de är där – medan andra tights kan behöva korrigeras, dras upp lite grann vid knäna, i midjan eller något annat.

Träningstights för dig

Välj ett lätt och smidigt material – ett ”andra skinn” – då går det dessutom lika lätt att trä på ett par overallsbyxor om du ska träna ute i kallare temperaturer. Träningstights finns i flera olika längder och tjocklekar, ofta är det en smaksak, men på sommaren kan det vara behagligt med knälånga tights eller trekvartsben. Tänk på att dragskon i midjan ska vara enkel att knyta, helst en lite fastare ”tråd” eller band. Det finns även tights utan dragsko som man bara drar upp, men då gäller det att de sitter perfekt i midjan för att inte åka ner.

Är dyra alltid bäst?

Vilka märken är de bästa? Detta är en djungel med många märken som är riktigt bra och har flera olika prisklasser, även ett par tights för 200 kronor kan vara bra. Köper man ett par över 500 kronor och uppåt kan man få det allra bästa i materialväg och smidighet mot kroppen. Du kan hitta dessa fina träningsbyxor på alla välsorterade sportaffärer. Ett bra tips är att titta på materialet när du väljer dina tights, och att du tänker på vilken längd du önskar – samt dragskon i midjan.

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *