Om man ska göra om hemma och ska sätta in nytt kakel så måste man inte bara välja vilket kakel man ska ha, man måste också anlita en plattsättare som kan hjälpa en att lägga ut det på golvet eller sätta upp det på väggarna. Ett snyggt kakel kan göra stor skillnad, och man vill ju gärna att det ska hänga med ett tag. Därför är det bäst att man tar tid på sig och verkligen funderar på hur man vill ha det. Men om kaklet inte läggs ut ordentligt så kan de mest genomtänkta rummen dras ner.

Nyligen renoverade vi badrummet i vårt hus i Stockholm, och då skulle vi också sätta in nytt kakel. Vi var mycket nöjda med kaklet som i hade valt. Vi skulle ha ett blått till golvet och ett vitt till väggarna. Eftersom min man anser sig händig så fick han för sig att han skulle lägga ut det själv. Jag var något tveksam, men han insisterade, och han har tidigare gjort en hel del renoveringsarbete som har blivit bra, så jag sade ingenting. Veckan då arbetet skulle ske var jag tvungen att åka iväg från Stockholm på en jobbrelaterad resa några dagar. Jag såg fram emot att se det färdiga resultatet när jag kom hem, och min man försäkrade mig att det skulle bli fantastiskt.

När jag kom hem upptäckte jag dock att allting hade gått förfärligt fel. Plattorna satt i och för sig där de skulle, men resultatet var inte alls som vi hade hoppats. Det fanns ingenting annat att göra än att riva ner alltihop och anlita en plattsättare. Plattsättaren gjorde ett utmärkt jobb på nolltid. Naturligtvis borde vi ha anlitat någon av alla de professionella plattsättare som finns i Stockholm redan från början, och det kommer dröja innan min man får renovera någonting i det här huset igen!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *