Det kan vara självklart för oss att det alltid har funnits matkassar men det har det inte alltid gjort. Matkassar i detta sammanhanget handlar alltså inte om kassar som vi bär hem mat i, när vi har handlat. Vi kan beställa hem matkassar med mat och ingredienser som man sedan kan laga mat av. I denna artikel kan du läsa om Linas matkasse och hur de började.

Linas matkasse grundades år 2008 utav Carolina Gebäck. Linas matkasse skapades som ett koncept i företaget Carolinas Matkasse AB. Den stora anledningen till att det skapades var för att de ville försöka lösa vardagspusslet. Många människor lever idag ett stressigt liv med jobb och barn som ska lämnas och hämtas på skola och dagis, vilket gör att vi kanske inte alltid har tid att laga mat eller gå och handla.

Idén var att folket skulle kunna abonnera på matkassar för att få dem hemlevererade istället för att åka och handla. En tanke kan ha varit att det skulle passa landets äldre som har svårt att gå och handla personligen. Det blev dock större än så, alla som abonnerar på Linas matkasse får en färdig matkasse levererad till dörren. I kassen finns det ingredienser tillsammans med recept som gör att du kommer kunna laga den perfekta middagen. Gå in på hos Allt om Matkassar om du undrar mer om just matkassar och hur det fungerar.

Själva idén är väldigt positiv om man tänker efter. Det kan hända att du har skadat dig eller har blivit sjuk och inte kan ta dig ut. Att handla kan såklart också vara stressigt för många människor. Tänk dock på att matkassen endast kommer en gång i veckan eller en gång i månaden och det kan kosta 749 kr/kasse. Priset kan upplevas dyrt, men det är inte värre än om du skulle ha åkt och handlat i affären.

Kategorier: Uncategorized

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *