För att spara in på både tid och ork kan det ligga i sitt eget intresse att byta både el- och avloppsstammar vid en lägenhetsrenovering. Speciellt i Stockholm där priserna för tjänsterna är dyrare än vanligt. För att vara på den säkra sidan dubbelkollade jag med en nära vän till mig som arbetat under många år som rörmokare i Stockholm. Han svarade snabbt med att en lägenhetsrenovering brukar ske samtidigt som stammarna byts i och med att golv och väggar måste rivas upp hursomhelst. Det var även en av anledningarna till att stambyten uppgår till summor i miljonklassen.

Lägenhetsrenovering i mindre etapper?

Allt kommer ned till hur mycket av arbetet du kan göra själb. Om du helt saknar kunskaper inom området så skulle jag inte rekommendera att överlåta det till flera firmor som jobbar i etapper. Bristen på kommunikation mellan företagen kan bli ditt lidande och prislappen kommer nog med största sannolikhet bli ännu högre. Om du mot förmodan besitter goda kunskaper inom exempelvis plattsättning och måleri, så skulle jag rekommendera att du själv kaklar om kök och badrum samt målar om hela lägenheten själv, för att senare låta ett par företag i Stockholm sköta dem mindre arbetena som blir kvar av din lägenhetsrenovering. Då kan du komma undan med lite hjälp från vänner gällande det mesta av renoveringsarbetet för att sedan enbart behöva kontakta en elektriker och rörmokare för dem mindre arbetena som kvarstår.

VVS-underentreprenörer i Stockholm

Det skiljer sig lite från företag till företag men jag skulle sätta mina lunchpengar på att majoriteten av både dem mellanstora och större firmorna besitter egen personal med den kunskapen. Det är väl dem mindre firmorna i Stockholm som allt som oftast inte har egna rörmokare utan får gå genom vänner och branschkollegor som mer än gärna hjälper till vid lägenhetsrenovering.

Dessa byggare är duktiga på att ta ett helhetsansvar för totalentreprenaden och har hjälpt många nära vänner med komplicerade projekt genom åren.

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *