Om du behöver byta ditt golv, kan det vara bra att veta att du kan göra det själv. Om du väljer att göra detta finns det några punkter med tips som du ska tänka på.

1) Du ska börja med att ta bort det gamla golvet, det kan du göra med en kofot.

2) Fundera på om du måste ljuta om golvet, i så fall måste du köpa material för detta.

3) Måste du ljuta nytt golv, är det bra att tänka på att det lätt kan uppstå luftbubblor i kanterna, detta löser du enkelt med att lägga kilar i kanterna.

4) Innan du har flutit upp golvet kan det vara bra att bestämma vad du ska ha för golv. Ska du lägga klinker, behöver du bruk för att gå det att fästa. det kan vara bra att veta att du innan du lägger klinker, lägger på våtskikt på golvet.

5) ska du lägga ut laminat eller trägolv, kan det vara bra att köpa golvet innan, för att sedan låta golvet ha en chans att anpassa sig till temperaturen i rummet. Gör du inte detta finns risken att golvet blir jämt och då får du börja om med att lägga nytt golv igen.

6) Om du måste skära golvet på längden, skär på undersidan, det ger snyggast resultat.

7) ska golvet läggas runt ett rör, får du tänka på att planera detta väl innan, mät och skär golvet efter rörets storlek.

8) Planera avståndet du ska ha mellangolvplattorna. ett bra planerat avstånd gör att golvet blir starkare och håller längre.

Allt detta kan du göra själv om du vill. Men du kan också ringa eller besöka golvläggare stockholm, de har personal som kommer ut till dig och hjälper dig med hela golvprocessen. Det kan alltid vara en bra idé att ta hjälp av en golvläggare första gången du ska byta golvet. De kan då visa dig hur hela processen går till och du kommer kunna byta ditt golv själv i framtiden.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *