Köket är husets hjärta. Här spenderas mycket tid och det är självklart att man vill ha ett trivsamt kök. Efter år av matlagning och slitage kan det kanske vara dags att renovera lite, fräscha upp och förnya. Det kan handla om lite nya tapeter, ny färg, nya skåpluckor eller att måla om skåpen.

Ta en titt hos köksrenovering Stockholm för att få lite hjälp med arbetet. Man måste inte riva ut precis allt, putsa, slipa, spackla och måla i veckor innan man ens kan rosta bröd med brödrosten stående på en pall och ansluten till väggen via förlängningskabel.

Man kan komma överens om bra priser, att låta en firma göra delar av jobbet och göra en del själv, och man kan diskutera vilka material som är billigast, smidigast eller dyrast. En del vill ha det dyraste bara för att imponera på sina vänner, fast det heter ju att det var ”bäst i test” eller att man vill ha ”högsta kvalitet”.

Köksrenovering i Stockholm hjälper dig att kalkylera utgifter, material och tidsåtgång. Man kan renovera i etapper för att plånboken ska hinna med och man kan som sagt göra en del av jobbet själv. Hantverkarna har god erfarenhet av köksrenovering och de strävar efter att du som kund ska bli nöjd och få ett trivsamt kök.

Under själva renoveringen kan det vara lite bökigt; var ska man sitta och äta och på vad ska man laga mat? Betyder det att all glass i frysen kommer att smälta nu eller kan man koppla in frysen i ett annat rum? Allt sådant diskuteras på förhand, allt för att det ska bli så smidigt som möjligt, och det ska finna planering på när vitvaror kan tänkas bli installerade. Tanken är att man ska vara utan spis och kylskåp så kort tid det bara går. Med hantverkare som bryr sig blir jobbet enklare och resultatet bättre.

Vill du renovera själv? Titta på filmen ”Drömkåken” med Björn Skifs och fundera en gång till på om du inte ska outsourca vissa delar i alla fall.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *