Har du någon gång gått på en gata och tittat på husen? Plötsligt mitt ibland alla fina och välskötta hus står ett tomt och mörkt hus med spruckna fönster och riktigt trist utsida. Av det som en gång var en vit putsad fasad återstår gråa fläckar.

Det ser inget vidare ut, eller hur?

Kanske går du i husköpartankar, eller har du redan köpt ett hus som du vill sätta din egen prägel på. Huset har kanske en fasad av gamla tråkiga grå eternitplattor med asbest i, och även om eterniten har varit underhållsfri sedan hedenhös så är det ju klart snyggare med röd träfasad och vita knutar. Asbest vill man ju heller inte bli utsatt för.

Du har bestämt dig för att det är dags för operation fasadrenovering Stockholm och måste ta ett beslut om hur du går till väga. Är man bekväm av sig så kontaktar man ett företag som bedriver fasadrenovering i exempelvis Stockholm. Här är det bra om man kontaktar flera firmor för att få en kostnadsoffert. Man kan även få hjälp och råd inför valet av ny fasad. Ska man lägga puts eller ska man ha träpanel? Man kanske vill lägga en stenfasad eller ha puts med stenar på gavlarna eller vid knutarna? Det finns många alternativ, och lika många prisklasser. Man får också fundera över vilket underhåll man är beredd på att lägga på fasaden själv kommande år. Vill man inte klättra på stegar, kladda färg och måla hus så kanske tegelfasad är den smidigaste.

En fasadrenovering behöver inte innebära att hela den gamla fasaden tas bort och byts ut, det kan även innefatta tvätt och puts av en redan befintlig fasad, och då är arbetet givetvis inte lika omfattande. Att måla om det gamla trähuset är en typ av fasadrenovering det också.

Något man ska tänka på med renoveringar invändigt och utvändigt av gamla byggnader är ifall de på något sätt är kulturmärkta. Ett k-märkt hus får man inte ändra om hur som helst.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *