Har du COVID-19 symptom bör du ta ett antigen test i Stockholm. Symptom vid corona kan vara snuva, värk i kropp, feber och hosta. Ett antigen test är ett snabbtest som erbjuds på utvalda mottagningskliniker och är godkänt av Folkhälsomyndigheten.

Ett antigen test i Stockholm kan bara se om du har smittan aktivt vid prövningstillfället. Vill du istället veta om du har haft smittan tidigare är det ett antikroppstest du ska ta.

Tillvägagångssätt Antigen test i Stockholm

Genom Otrolig antigen test Stockholm får du snabbt reda på om du bär på corona viruset. För att testet ska gå till så säkert som möjligt ska du boka tid för provtagning. Genom att man bokar tid kan kliniken se till så att man inte är flera potentiellt smittade personer på kliniken samtidigt, och kan skydda andra patienter.

Testet genomförs genom att man svabbas i bakre näsvägg. Testet är mest tillförlitlig om du är mitt uppe i en infektion. Därför rekommenderar Folkhälsomyndigheten att du ska uppsöka en klinik för prövning senast fem dagar efter du börjat uppvisa symptom.

Efter taget test kan du räkna med ett svar inom trettio minuter. Svaret kommer till dig digitalt, då kliniken kommer be dig att gå hem och invänta svaret efter provtagningen.

Skulle testet vara positivt är det upp till dig att försätta dig i karantän för andras säkerhet. Du kommer i svars mailet få instruktioner om hur du ska agera för andras säkerhet.

Är testet positivt kan du komma att bli en del av en undersökning angående smittspårning.

Statistik baserat på antigen test

Har du coronaliknande symptom bör du ta ett antigen test så fort som möjligt. Dels får du snabbt svar på om du är smittad och kan vidta åtgärder för att minska smittspridning till andra. Utöver smittspridning så är det via dessa tester som Folkhälsomyndigheten får information om hur många procent av befolkningen som har blivit smittade.

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *